Skip links

Noble Installation feirer 20 år i 2020

Selskapet Noble AS ble formelt stiftet den 18. februar 2000, og tidlig på vinteren 2001 samlet fire, den gang forholdsvis unge, karer seg rundt et kjøkkenbord. Alle med en felles visjon og en felles idé. 

Å skape noe!

Vår historie fra 2000 til 2020

Med kontor i låven på Tjernæs og en liten stab av dyktige hardtarbeidende mennesker, startet vi på vår vei ut i verden. Det vil i praksis si offshore i Nordsjøen. Og her har vi vært siden – i tillegg til veldig mange andre steder som Guadalupe, Canada, Bahrain og Malaysia.

De første årene var det stort sett offshorearbeid som var i fokus, og i 2003 fikk vi de første oppdragene innenfor  legging av sjøkabler. Dette ble raskt et av våre viktigste arbeidsområder, og har brakt våre ansatte rundt i hele verden.

 


Noble Installation AS

I 2007 fisjonerte vi ut all drift i et nytt selskap; Noble Installation AS. Samtidig etablerte vi Noble Eiendom, og ‘’gamle’’ Noble AS ble et holdingselskap. Dette kom som et naturlig skritt da vi kjøpte industritomt på Rudskogen. Sommeren 2010 kunne vi endelig flytte inn i våre nybygde lokaler. Dette var en stor milepæl for oss, da vi fikk masse plass og nytt moderne verksted og kontorlokaler. Imidlertid så vi snart behov for ytterligere plass, og sent i 2012 sto vårt nye lager-/verkstedbygg på 750 kvm ferdig. Total bygningsmasse er nå på ca. 2.350 kvm. Tomten er på totalt 17 dekar, så vi har god plass for fremtidig ekspansjon.

Nye lokaler

Våre nye lokaler gjorde det mulig for oss å komme ordentlig i gang med mekanisk produksjon og engineering. Betydelige beløp ble investert i maskiner og utstyr, og ikke minst mennesker.


Komplett bedrift

Noble Installation er i dag en komplett bedrift som utfører; engineering, produktutvikling, prosjektledelse, produksjon innenfor plate/sveis, rør og maskinering samt testing, installasjon og maritime operasjoner.